Σε αυτή την Ώρα της Γης, διαμόρφωσε το μέλλον σου!

Χρόνο με το χρόνο, κατά τη διάρκεια της Ώρας της Γης, κλείνουμε τα φώτα ως ένδειξη αλληλεγγύης για να δείξουμε πώς όλες οι μεμονωμένες ενέργειές μας μπορούν να έχουν τεράστιο αντίκτυπο στους συνολικούς κλιματικούς μας στόχους. Ωστόσο, η Ώρα της Γης ξεπερνά κατά πολύ τη συμβολική ενέργεια του κλεισίματος των φώτων – έχει γίνει καταλύτης για θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο, οδηγώντας σε σημαντικές νομοθετικές αλλαγές με την αξιοποίηση της δύναμης του λαού και τη συλλογική δράση που δείχνει ότι όλοι μαζί μπορούμε να γίνουμε το πρόσωπο της αλλαγής. Από τότε που η Ώρα της Γης καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 2007 στο Σίδνεϊ, αυξάνεται κάθε χρόνο για να γίνει το κίνημα που είναι σήμερα. Μαζί, στην Ώρα της Γης 2021, απευθυνθήκαμε σε περισσότερους από 9,6 δισεκατομμύρια ανθρώπους χρησιμοποιώντας το #EarthHour καθώς και άλλα σχετικά hashtags και είδαμε την Ώρα της Γης να πραγματοποιείται σε 192 διαφορετικές χώρες και εδάφη σε όλο τον κόσμο.
Η εκστρατεία «Ώρα της Γης», αποτελεί μια παγκόσμια εθελοντική εκστρατεία που στόχο έχει να ενώσει τους ανθρώπους για την προστασία του πλανήτη. Το συντονιστικό ρόλο για τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στην Κύπρο, έχει το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και η Νεολαία Οικολόγων.
Μαζί μπορούμε να “Διαμορφώσουμε το Μέλλον μας”. Το 2022 είναι μια κρίσιμη χρονιά, καθώς το ερχόμενο καλοκαίρι, οι παγκόσμιοι ηγέτες θα συγκεντρωθούν για να συμμετάσχουν σε μια κρίσιμη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τη φύση και τη βιοποικιλότητα, προκειμένου να θεσπίσουν μια φιλόδοξη και δεσμευτική παγκόσμια δέσμευση – παρόμοια με τη Συμφωνία του Παρισιού, αλλά για τη φύση – για την αντιστροφή της απώλειας της φύσης και της βιοποικιλότητας έως το 2030. Η Ώρα της Γης είναι η χρυσή ευκαιρία να θέσουμε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τον πλανήτη μας και να δημιουργήσουμε την παγκόσμια δυναμική που απαιτείται για να πιέσουμε τους παγκόσμιους ηγέτες να αναλάβουν δράση.
Η ομάδα για την «Ώρα της Γης Κύπρου» συνεχίζει και φέτος την εκστρατεία που έχει ξεκινήσει από το 2018, θέτοντας για άλλη μια χρονιά ως εθνικό στόχο τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες με απλές δικές τους πρακτικές να συνδεθούν με τη γη και να γίνουν μέρος της αλλαγής. Τέλος, λαμβάνοντας υπόψη τα γεγονότα της επικαιρότητας στην Ουκρανία, μέσα από την παγκόσμια εκστρατεία Ώρα της Γης θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα ειρήνης και αλληλεγγύης, τονίζοντας τη δύναμη που έχουμε ενωμένοι!
Το Σάββατο 26 Μαρτίου 2022 από τις 20:30 μέχρι τις 21:30, σας καλούμε να συμμετέχετε κι εσείς στην Ώρα της Γης κλείνοντας τα φώτα και δίνοντας ένα μήνυμα ελπίδας και ειρήνης.
Ας διαμορφώσουμε το μέλλον μας ΜΑΖΙ!

Νεολαία Οικολόγων