Για ακόμα μια χρονιά η Κύπρος συμμετέχει στην παγκόσμια εκστρατεία Ώρα της Γης, και στις 27 Μαρτίου 2021, καλούμε όλο τον κόσμο να σβήσει τα φώτα στις 20:30 για μία ώρα και να μιλήσει για τη φύση!

Η εκστρατεία «Ώρα της Γης», αποτελεί μια παγκόσμια εθελοντική εκστρατεία που στόχο έχει να ενώσει τους ανθρώπους για την προστασία του πλανήτη. Το συντονιστικό ρόλο για τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στην Κύπρο, έχει το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και η Νεολαία Οικολόγων.

Η ομάδα για την «Ώρα της Γης Κύπρου» συνεχίζει και φέτος την εκστρατεία που έχει ξεκινήσει από το 2018, θέτοντας για άλλη μια χρονιά ως εθνικό στόχο τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες με απλές δικές τους πρακτικές να συνδεθούν με τη Γη και να γίνουν μέρος της αλλαγής. Έχοντας πάντα μαζί τους το δικό τους επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι, συμβάλλουν στη μείωση της κατανάλωσης των πλαστικών ποτηριών.

Το 2020 ήταν μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις με την πανδημία COVID-19 να έχει συγκλονίσει τον κόσμο με τραγικές κοινωνικοοικονομικές, υγειονομικές και ανθρωπιστικές συνέπειες τις οποίες εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε. Παρόλα αυτά, το 2020 μας έχει αποδείξει ότι η φύση είναι απαραίτητη για την ύπαρξή μας και το να την σεβαστούμε είναι επιτακτικό για το μέλλον μας.

 

Φέτος, η ομάδα για την «Ώρα της Γης» ζητά από τα άτομα να μιλήσουν για τη φύση με όσο το δυνατόν περισσότερους διαφορετικούς και δημιουργικούς τρόπους.

 

Η φύση, μας δίνει σημάδια όμως δεν μπορεί να μιλήσει. Γι’ αυτό «Μίλα για τη Φύση» αφού μπορείς. Δώσε το δικό σου μήνυμα μιλώντας για τις περιβαλλοντικές καταστροφές που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο και ανά το παγκόσμιο.

 

Έλα μαζί μας στον αγώνα για ένα μέλλον στο οποίο θα μπορούν να ευδοκιμήσουν τόσο οι άνθρωποι όσο και η φύση. Η Ώρα της Γης είναι τώρα! Η Ώρα της Γης είναι κάθε ώρα! «Μίλα για τη Φύση» για να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας.