Η παγκόσμια εκστρατεία «Ώρα της Γης», αποτελεί μια παγκόσμια εθελοντική εκστρατεία που στόχο έχει να ενώσει τους ανθρώπους για την προστασία του πλανήτη. Το συντονιστικό ρόλο για τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρο στην Κύπρο έχει το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και η Νεολαία Οικολόγων.

Η ομάδα για την «Ώρα της Γης Κύπρου» έχει καθορίσει ως εθνικό στόχο τη μείωση χρήσης των πλαστικών και χάρτινων single-use cups δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες με απλές δικές τους πρακτικές να συνδεθούν με τη γη και να γίνουν μέρος της αλλαγής. Έχοντας πάντα μαζί τους το δικό τους ποτήρι για καφέ, συμβάλλουν στη μείωση της κατανάλωσης των πλαστικών και χάρτινων ποτηριών στις καφετέριες και αλλού.

Η «Ώρα της Γης 2018» θα γίνει το Σάββατο 24 Μαρτίου, στις 8:30μμ – 9:30μμ. Συμμετέχουμε όλοι και όλες σε αυτή την παγκόσμια εκστρατεία για τον πλανήτη και σβήνουμε τα φώτα για 60 λεπτά.

Η κάθε ενέργεια είναι σημαντική για τον πλανήτη μας. Γίνε μέρος της αλλαγής και την επόμενη φορά που θα πας για καφέ αγόρασε κι εσύ ένα ποτήρι που επαναχρησιμοποιείται, #ferto μαζί σου και συνέχισε να απολαμβάνεις το καφεδάκι σου.

Η Ώρα της Γης είναι ένα μήνυμα ελπίδας και δράσης. Όλοι μαζί  μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή για την κλιματική αλλαγή!

Με εκτίμηση,

Αλεξία Σακαδάκη
Συντονίστρια
«Ώρα της Γης» Κύπρου