Το Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015 στις 8:30μμ, εκατοντάδες εκατομμύρια πολίτες σε περισσότερες από 135 χώρες σε όλο τον κόσμο θα ενωθούν για τον εορτασμό του πλανήτη κλείνοντας τα φώτα για μια ώρα – την «Ώρα της Γης».

Αυτή τη μια ώρα, σβήνουμε συμβολικά όλοι τα φώτα για να μεταφέρουμε σε ολόκληρη την ανθρωπότητα το μήνυμα της δράσης για την προστασία του πλανήτη και την ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία της ανθρωπότητας από τις κλιματικές αλλαγές.

Στα πλαίσια αυτής της δράσης, με πρωτοβουλία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κ. Ιωάννας Παναγιώτου και σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος θα φιλοξενήσει στα έδρανα της, αύριο Παρασκευή, 27 Μαρτίου στις 9.00πμ, ομάδα σαράντα παιδιών από πέντε Δημοτικά σχολεία.

Δεδομένου του γεγονότος ότι οι κλιματικές αλλαγές διασυνδέονται με το σύνολο των περιβαλλοντικών προβλημάτων το κάθε σχολείο πολύ σύντομα να προβεί στις δικές του διαπιστώσεις αναφορικά με το πρόβλημα των κλιματικών αλλαγών σε σχέση με το πρόβλημα της Αειφόρου Περιβαλλοντικής Εκπαιδευτικής του Πολιτικής και ακολούθως θα υποβάλει τα ερωτήματα του τα οποία θα απαντηθούν από τους βουλευτές και την Επίτροπο Περιβάλλοντος.

Το υλικό που θα παρουσιάσουν τα σχολεία απορρέει από την εργασία των μαθητών/τριών που γίνεται στις σχολικές μονάδες στα πλαίσια της εφαρμογής της Αειφόρου Περιβαλλοντικής Εκπαιδευτικής τους Πολιτικής.

Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος

Cyprus-Nicosia-Kids at the Parliament