Χρησιμοποίησε τη δύναμη σου για αλλαγή της κλιματικής αλλαγής!
Η Ώρα της Γης είναι μια παγκόσμια εθελοντική εκστρατεία που στόχο έχει να ενώσει τους ανθρώπους για την προστασία του πλανήτη. Ξεκίνησε ως μια απλή εκδήλωση στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας το 2007 και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο με τη συμμετοχή 162 χωρών.
Μεταξύ των 8760 ωρών του χρόνου αφιερώνουμε μια μόνο ώρα για τον πλανήτη μας, με στόχο να μεταφέρουμε σε ολόκληρη την ανθρωπότητα το μήνυμα της δράσης για την προστασία του πλανήτη. Αυτή τη μια ώρα, σβήνουμε συμβολικά όλοι τα φώτα για να στείλουμε ένα μήνυμα στους παγκόσμιους ηγέτες ότι πρέπει να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για την προστασία της ανθρωπότητας από τις κλιματικές αλλαγές.

Η Ώρα της Γης 2015 θα γίνει το Σάββατο 28 Μαρτίου, στις 8:30μμ – 9:30μμ. Η κάθε ενέργεια είναι σημαντική για τον πλανήτη μας. Το μήνυμα που στέλνουμε φέτος ανά το παγκόσμιο είναι «Χρησιμοποίησε τη δύναμη σου για αλλαγή της κλιματικής αλλαγής»! Το συντονιστικό ρόλο για τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρο στην Κύπρο έχει το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών και η Νεολαία Οικολόγων.

Αλεξία Σακαδάκη
Συντονίστρια Εκστρατειών
«Η Ώρα της Γης» Κύπρου