Ως το μεγαλύτερο σε εμβέλεια περιβαλλοντικό γεγονός στην ιστορία, η «Ώρα της Γης» ανακοινώνει την έναρξη της καμπάνιας για το 2012 με το μήνυμα “I Will If You Will”, με στόχο να γίνει αντιληπτή η δύναμη που έχει ο κάθε ένας για να αλλάξει τον κόσμο στον οποίο ζει.

Η «Ώρα της Γης» είναι μια παγκόσμια περιβαλλοντική πρωτοβουλία σε συνεργασία με την οικολογική οργάνωση WWF και τη διαφημιστική εταιρεία Leo Burnett. Άτομα, εταιρείες, κυβερνήσεις και κοινότητες καλούνται να σβήσουν τα φώτα για μια ώρα το Σάββατο, 31 Μαρτίου, 2012 στις 8:30μμ για να δείξουν την υποστήριξη τους σε μια περιβαλλοντικά βιώσιμη δράση.

Το 2012, με το σκεπτικό “I Will if You Will” οι διοργανωτές καλούν άτομα και οργανώσεις να προκαλέσουν άλλους σε μια συνεχόμενη περιβαλλοντική δέσμευση, πέρα από την μια ώρα.

Για πρώτη φορά η «Ώρα της Γης», που θα γίνει στις 31 Μαρτίου και διοργανώνεται από την Νεολαία Οικολόγων και το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, κάνει ένα τεράστιο άλμα από την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση για το σβήσιμο των φώτων και προσφέρει μια νέα ευκαιρία για τις κοινότητες, έτσι ώστε να γίνουν μέρος της λύσης.

Η «Ώρα της Γης» ξεκίνησε ως μια πρωτοβουλία σε μια πόλη το 2007 και από τότε έχει εξαπλωθεί σε 5,251 πόλεις φτάνοντας τους 1,8 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε 135 χώρες και στις επτά ηπείρους.

Η ψηφιακή πλατφόρμα “I Will if You Will” που δημιουργήθηκε από την παγκόσμια διαφημιστική εταιρεία Leo Burnett, είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας με το YouTube, και ως εκ τούτου ενώνεται η μεγαλύτερη κοινωνική πλατφόρμα για βίντεο στον κόσμο με τη «μεγαλύτερη παγκόσμια δράση για το περιβάλλον». Η πλατφόρμα “I Will if You Will” χρησιμοποιεί βίντεο από το YouTube με στόχο να παροτρυνθούν οι πολίτες και να δηλώσουν δημόσια τι τολμούν να κάνουν, απαντώντας στο ερώτημα «τι είστε διατεθειμένοι να κάνετε για τη σωτηρία του πλανήτη;».

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος για την «Ώρα της Γης», Andy Ridley λέει “το “I Will if You Will” είναι το προφανές επόμενο στάδιο στην εξέλιξη της περιβαλλοντικής εκστρατείας. Δίνει σε κάθε άτομο την ευκαιρία να εμπνεύσει τους φίλους, τους συναδέλφους και τους γείτονές του να αναλάβουν δράσεις για τη βιωσιμότητα όχι μόνο για την ώρα, αλλά πέρα από την ώρα».

Η έννοια του μηνύματος αυτού επικεντρώνεται στην παροχή ενός κοινωνικού συμβολαίου δυο κατευθύνσεων: αφενός δεσμεύει ένα πρόσωπο, επιχείρηση ή οργανισμό σε μια υπόσχεση και ταυτόχρονα τους φίλους, την οικογένεια, τους πελάτες ή τα μέλη σε μια πρόκληση και αφετέρου τους ενώνει μέσα από ένα κοινό στόχο, δημιουργώντας ένα θετικό αποτέλεσμα από περιβαλλοντικής άποψης.

Η Ώρα της Γης μέσα από την πλατφόρμα του YouTube φιλοξενεί μια παγκόσμια βιβλιοθήκη του μηνύματος “I Will if You Will” με προκλήσεις. Ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μοιραστούν δημοσίως μέσω του Facebook, του Twitter, του Google + και e-mail το τι «τολμούν» να κάνουν.

Η απλή υπόσχεση μπορεί να κυμαίνεται από την ανακύκλωση, την μετάβαση σε ενεργειακά αποδοτικούς λαμπτήρες, του σβησίματος του φορτιστή για το κινητό ή το αίτημα για διακοπή χρήσης χαρτιού για τον τραπεζικό λογαριασμό.

Η Ώρα της Γης στην Κύπρο συντονίζεται από το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών και την Νεολαία Οικολόγων και έχει μέχρι τώρα την υποστήριξη των Δήμων Γερμασόγειας, Δερύνειας και Λευκάρων και του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου.

Η Ώρα της Γης 2012 θα γίνει το Σάββατο 31 Μαρτίου στις 8:30 μμ – 9:30 μμ

Πληροφορίες για την Ώρα της Γης μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.earthhourcy.org ή/και επικοινωνώντας με τη συντονίστρια των εκδηλώσεων Αλεξία Σακαδάκη στο τηλέφωνο 22518787.