Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Κύπρος συμμετέχει ενεργά στη μεγαλύτερη εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον, την Ώρα της Γης!
Η συγκεκριμένη εκστρατεία ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλία, με πρωτοβουλία του WWF. Από τότε, οι κάτοικοι του πλανήτη καλούνται να σβήσουν τα φώτα για μια ώρα. Είναι μια συμβολική πράξη με σκοπό να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στου πολιτικούς και τις κυβερνήσεις, όπως επίσης και την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τις κλιματικές αλλαγές στον πλανήτη.
Πέραν όμως του συμβολικού σβησίματος των φώτων για μια ώρα, η κάθε χώρα μπορεί να θέσει κάποιο ξεχωριστό στόχο, με τον οποίο θα έχει πιο ουσιαστικά αποτελέματα.
Η ομάδα για την «Ώρα της Γης Κύπρου» θέτει ως στόχο για το 2016, τη μείωση χρήσης της πλαστικής σακούλας και καλεί την Κυβέρνηση και τη Βουλή να ψηφίσουν νομοσχέδιο για τη μείωση της πλαστικής σακούλας. Σε πολλές χώρες έχει απαγορευτεί εντελώς η χρήση της πλαστικής σακούλας και τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά!
Το Κίνημα Οικολόγων έχει προωθήσει επανειλημμένα, από το 2003, προτάσεις νόμου στη Βουλή των Αντιπροσώπων, με σκοπό τη μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας, οι οποίες δυο φορές καταψηφίστηκαν, ενώ μια βρίσκεται ενώπιον της Βουλής από το 2005.
Γιατί όμως είναι τόσο σημαντική η επίτευξη αυτού του στόχου;
• 100 δισεκατομμύρια τόνοι πλαστικού ρυπαίνουν τις θάλασσες και αποτελούν το 90% της θαλάσσιας ρύπανσης
• Ένα εκατομμύριο θαλασσοπούλια πεθαίνον κάθε χρόνο από τις πλαστικές σακούλες
• Απειλούνται 267 είδη θαλάσσιων οργανισμών από την κατάποση πλαστικών σακούλων
Το μέλλον της Γης είναι στα δικά μας χέρια! Είμαστε όλοι πολίτες αυτού του πλανήτη και χρειάζεται η φωνή του καθενός για τον αγώνα ενάντια στις κλιματικές αλλαγές!
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα στης «Ώρας της Γης Κύπρου», να υπογράψετε και να προωθήσετε την εκστρατεία για «Μείωση της πλαστικής σακούλας»:

Home page

Τατιάνα Ηρακλέους
Υποψήφια για τις Βουλευτικές Εκλογές 2016
Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών